Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kunci Jawaban Inggris Kelas 6 SD Semester 1 Dan 2

 

Kunci Jawaban Inggris Kelas 6 SD Semester 1 Dan 2
Kunci Jawaban Inggris Kelas 6 SD Semester 1 Dan 2

Bahasa Inggris merupakan mata pelajaran yang wajib untuk dipelajari karena merupakan mata pelajaran Ujian Nasional di jenjang yang lebih tinggi dan akan berguna bagi masa depan mereka. Salah satu cara untuk belajar Bahasa Inggris yaitu dengan berlatih soal. Berikut adalah soal Bahasa Inggris kelas 6 SD semester 1 dan 2.

Berikut ini adalah soal latihan Ulangan Akhir Semester 1 dan semester 2 mata pelajaran Bahasa Inggris untuk adik-adik yang duduk di bangku Sekolah Dasar kelas 6.

Berikut Soal UAS Semester 1 Kelas 6 SD

I. Berilah tanda silang (x) pada huruf a, b, c, atau d di depan jawaban yang benar !

1. Bandung is located is ...

a. West Java

b. East Java

c.  Central Java

d. Banten

 

2.We are not allowed to turn ...

a. left

b. right

c. forward

d. around

 

3. Devi is clever. Ayu is clever. Devi is ... Ayu.

a. as clever as

b. as clever

c. more clever

d. cleverest

 

4. Dodi is twelve years old. Andi is ten years old. Andi is ... than Dodi.

a. old

b. young

c. older

d. younger

 

5. ....... the baby is sleeping !

a. Don’t make noise

b. Be happy

c. Be careful

d. Be diligent

 

6. You have a motorcycle. The motorcycle is ...

a. you

b. your

c. yours

d. you are

 

7. Where are they studying ? They are in the...

a. classroom

b. canteen

c. library

d. office

 

8. He is ... in Kelud mountain.

a. fishing

b. climbing

c. cleaning

d. traveling

 

9. Nonik is ... in the bed room

a. sleeping

b. eating

c. traveling

d. swimming

 

10. She is ... the floor.

a. driving

b. sweeping

c. swimming

d. speaking

 

11. Moslems pray in the...

a. mosque               

b. church                 

c. temple                          

d. airport

 

12. The capital city of East Java is ....

a. Bandung              

b. Surabaya               

c. Semarang                     

d. Medan

 

13. The doctor works in the ....

a. school                 

b. garden                  

c. market                        

d. hospital

 

14. I have a new robot. It is ... robot

a. me

b. my

c. mine

d. your

 

15. Mrs. Herny is Talita’s mother. Talita is ... daughter

a. she

b. hers

c. him

d. her

 

16. Today is Monday. We wear ... cap on the flag ceremony.

a. we

b. us

c. our

d. ours

 

17. The library is behind the school. The antonym of behind is ...

a. in front of

b. next to

c. between

d. beside

 

18. The opposite of south is ...

a. south west

b. south east

c. west

d. north

 

19. A : “Whose ring is that ?”

      B : “That ring belongs to Yusi. That is ...

a. his

b. hers

c. yours

d. theirs

 

20. .... has a trunk.

a. Elephant              

b. Monkey                 

c. Lion                           

d. Tiger

 

21. Rani  : "Can you give me a candy?"

      Maya : "...., of course."

a. Yes                    

b. No                       

c. Please               

d. Don’t

 

22. Elma : "Where do you live?"

      Okta : ".......................".

a. I'm fine thanks

b. sit down!

c. I live in Kediri                                

d. Thank you very much

 

23. Amanda always gets the first rank in her class. She is the ... student in the class.

a. clever                

b. more clever            

c. cleverest                   

d. cleverer

 

24. A : “How much does the pencil cost?”

      B : “It ... one thousand rupiahs.”

a. cost

b. costed

c. costs

d. costing

 

25. A : “Do you know Mr. Dicky?”

      B : “Yes, I ... .”

a. am

b. do

c. does

d. know

 

26. Majapahit was a ... long time.

a. village

b. country

c. district

d. kingdom

 

27. The queen lives in a ...

a. kingdom

b. hospital

c. temple

d. hotel

 

28. Kalimantan is ... of Java.

a. south

b. north

c. east

d. west

 

29. It is not my tie. The tie is not ...

a. our

b. me

c. my

d. mine

 

30. A : “Wow ! Is it ... toy car ?”

      B : “Yes, it is my toy car.

a. me

b. you

c. my

d. your

 

Kunci Jawaban Semester 1

1.A 

2.B 

3.A 

4.C 

5.A 

6.C 

7.A 

8.B 

9.A 

10.B 

11.A 

12.B 

13.D 

14.B 

15.D 

16.C 

17.A 

18.D 

19.B 

20.A 

21.A 

22.C

23.C

24.C 

25.D

26.D

27.A

28.B 

29.D

30.D

 

Berikut Soal UAS Semester 2 Kelas 6 SD

1. My sister asked me to make a … of fried rice.

a. Cup

b. Glass

c. Plate

d. Box

2. Mr. Kayden always collects the stamps from the post office or the letters. He is a …

a. Painter

b. Philatelist

c. Pianist

d. Poet

3. We can buy vegetables, fruit, or noodles in the …

a. Bookstore

b. Fruit stall

c. Bakery

d. Grocery Shop

4. Mr. John : … you bring these books to my office?

Dimas : Of course, Sir.

a. Can

b. What

c. Do not

d. Must

5. Dito : I will have an English test next week.

Ani : Oh, … ! I know you can do it.

a. I am so sorry

b. Thank you

c. Good luck

d. Good bye

6. James : There is so much wind today. I feel cold.

Adinda : Yeah, today is a …

a. Windy day

b. Sunny day

c. Cloudy day

d. Rainy day

7. Indonesia has two seasons as below, except …

a. Rainy season and winter

b. Autumn and spring

c. Autumn and dry season

d. Dry season and spring

8. Diana … baking some cakes in the kitchen now.

a. Am

b. Are

c. Is

d. Has

9. Yola and Angga … playing in the school yard now.

a. Have

b. Is

c. Am

d. Are

10. Mr. Joni makes tables, chairs, and desks. He also makes windows a d doors. He is a …

a. Barber

b. Teacher

c. Gardener

d. Carpenter

11. Mr. Satria designs the building that will be build by his men. He usually draws the designs of hotel, house, office or any other building. He is a …

a. Architect

b. Painter

c. Gardener

d. Driver

12. Ms. Lydia is very careful. She is not …

a. Dirty

b. Bad-tempered

c. Careless

d. Stupid

13. Dita always do her homework and helps her mother after school. She always studies at night. She never comes late to school. Dita is a … student.

a. Stupid

b. Smart

c. Dilligent

d. Difficult

The text below is for the questions number 14 – 17.

Reni and her friends went to Bali. They went there by plane. The first place they visited when they arrived there was Tanah Lot. They saw the beautiful beach with high waves. They took many pictures there and bought some souvenirs.

The next day, they went to Kuta beach. The view in the Kuta beach is very beautiful. They went there at 3 pm. They did some activities there, such as playing volleyball, swimming, or just laying on the sand. They waited for the sunset. At around 6 pm, the sun set and it looked very beautiful. They stayed in Bali for three days. It was a very nice holiday. [sc:ads]

14. The best title for the text above is …

a. Kuta Beach

b. My Holiday

c. Tanah Lot

d. Bali

15. What was the first place they visited in Bali?

a. Tanah Lot

b. Kuta Beach

c. Seminyak

d. Bedugul

16. What did they think when they saw the sunset?

a. It was fun

b. It was spectacular

c. It was bad

d. It was beautiful

17. Reni and her friends did some activities at the Kuta beach, except …

a. Swimming

b. Playing volleyball

c. Running fast

d. Laying on the sand

18. Tobi : I am … , Sir. I come late.

Mr. Adi : It is okay. Please sit down.

a. Fine

b. Good

c. Thank you

d. Very sorry

19. Mrs. Tina : Would you close the window, please?

Fina : …

a. Yes, thank you

b. Yes, I am

c. Yes, of course

d. Yes, you are welcome

20. Mother : The floor is very dirty. Could you … it?

Dinna : Yes, Mom.

a. Sweep

b. Brush

c. Cut

d. Erase

21. My brother … football yesterday.

a. Plays

b. Play

c. Playing

d. Played

22. Putri … to Jakarta two days ago.

a. Go

b. Went

c. Goes

d. Going

23. My grandfather is … than my father.

a. Old

b. Older

c. Young

d. Younger

24. Dio always gets the first rank in his school. He is … student.

a. Clever

b. Cleverest

c. The cleverer

d. The cleverest

25. The fried rice is the … food in this restaurant.

a. Delicious

b. More delicious

c. Most delicious

d. Deliciouser 

 

Kunci Jawaban:

1. C

2. B

3. D

4. A

5. C

6. A

7. B

8. C

9. D

10. D

11. A

12. C

13. C

14. B

15. A

16. D

17. C

18. D

19. C

20. A

21. D

22. B

23. B

24. D

25. C

Demikianlah soal Bahasa Inggris kelas 6 SD semester 1 dan 2. Dengan banyak berlatih soal, kemampuan dan kosakata Bahasa Inggris kita akan meningkat. Semoga bermanfaat!